Lombardkade

Bezoek het bruisende stadscentrum en geniet van Rotterdam op z'n best!

Locatie: Lombardkade
Duur: 3 uur (1 sluis)
Afstand: 17 km

Vanuit het Historische Delfshaven vaar je over de Schie via de Rotte richting het bruisende stadscentrum. Vaar langs de natuur de randen van de stad in.

Langs de noordkant van Rotterdam kom je aan in het oude Noorden, waar je de meest diverse winkels vindt. Creatieve en bijzondere winkels gericht op mode, design, ambacht, antiek en koken, je vindt het allemaal in het kleurrijke Oude Noorden. Net zo divers zijn de winkelstraten: van de boetiekjes van de Zaagmolenkade en de Zwaanshals tot de multiculturele Zwart Janstraat. En vergeet het Noordplein niet.

"Het oude Noorden bruist. Dat merk je aan alles."

Varen over de Rotte, waar Rotterdam zijn naam aan dankt, brengt je verder het bruisende stadscentrum in. De Rotte kronkelt vanuit de achtertuin van Rotterdam naar het bruisende centrum van deze prachtige havenstad. De Rotte biedt met haar levendige kades en groene natuuroevers een plek waar iedereen zich thuis voelt en is een bron van plezier en ontspanning.

"Rotterdam dankt zijn naam aan de ‘Rotte’."

Via de Rotte vaar je vervolgens zo richting de Lombardkade. De Lombardkade is circa 420 meter lang en dankt zijn naam aan de verdwenen Lombardstraat. De Lombardkade loopt van de Pompenburg, de Admiraal de Ruyterweg naar de Noordmolenwef, Oppert, Stokvisbrug en de Delfsevaart, tevens eindpunt van deze vaarroute.