Nieuwe sloep!

Werelds eerste plezierboot met ingebouwde vuilvanger.

Rotterdam. Stad aan de Maas. En juist vanaf die rivier heb je een grandioos uitzicht over de imponerende skyline van de stad. Voor veel toeristen is een boottocht over het water dan ook een gewilde attractie. Maar hoe milieuvriendelijk zijn al die boten? En hoe schoon zijn de binnenwateren? Niet echt, vinden wij bij iKapitein. En daarom is onze missie: meer elektrische boten met ingebouwde vuilvangers op de Rotterdamse wateren. Boten waar plezier, innovatie, bewustwording en recycling samenkomen.

iKapitein wil groeien door terug te geven. Dit doen wij onder andere door constant te innoveren op het gebied van duurzaamheid. Momenteel werken wij aan s’werelds eerste elektrische plezierboot met ingebouwde vuilvanger. Hiermee worden onze binnenwateren automatisch schoongemaakt tijdens het varen. Zo verenigen wij het nuttige met het aangename. *Medio eind september staat de officiële tewaterlating gepland.

Concept ontwerp duurzame sloep iKapitein

Hoe werkt het?

Middels het ingebouwde vuilvang systeem wordt het plastic al varend uit het water gevist. Het vuil komt terecht in een afvalbak van 12 liter. Deze bak wordt in de boot gewogen, zodat je meteen kunt zien wat jouw bijdrage is geweest bij het schoonhouden van onze binnenwateren in aantal KG. Het bruikbare vuil wordt vervolgens gesmolten en gebruikt voor het maken van nieuwe producten zoals kinderspeeltoestellen en waterflessen . Op deze manier combineren wij plezier met innovatie, bewustwording en recycling. Op onze homepagina is dagelijks live te zien wat de totale bijdrage is geweest van het opgevangen vuil.

Met dank aan

In 2018 wonnen wij de RET Aardig Onderweg Awards. Een maatschappelijk initiatief van de RET waarbij zij zoeken naar mensen die met innovatieve, technische en duurzame oplossingen komen die de regio Rotterdam mooier, slimmer en duurzamer maken.

Dankzij deze prijs konden wij deze duurzame boot realiseren met ingebouwde vuilvanger. Samen met de Rotterdamse bootfabrikant Van Dalen Products zijn we rond de tafel gegaan om van deze verbeelding, realiteit te maken.

Een win-winsituatie, dus. IKapitein vaart recht op haar doel af: op koers naar schonere, levendigere en pientere binnenwateren.

Eigenschappen

Ingebouwde vuilvanger: al varend bijdragen aan het schoonhouden van onze binnenwateren.

Ingebouwde bluetooth speakers: je eigen muziek afspelen met volle sound.

Veilig: live GPS tracking en begrensd met een max snelheid van 10 km/uur.

Makkelijk te besturen: dubbel-wandige rotatie gegoten zeewaardige catamaran boot voor 6 personen.

Elektrisch en stil: inwendige waterjet aandrijving, waardoor de veiligheid van alles in het water gewaarborgd is.